Πρόσβαση

Στη Σκύρο μπορεί κανείς να έρθει είτε ακτοπλοϊκώς (και οδικώς)  είτε αεροπορικώς.

Το Ε/Γ Ο/Γ «Αχιλλέας» της Ναυτικής Εταιρείας Λαϊκής Βάσης της Σκύρου εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Σκύρο προς Κύμη Ευβοίας και πίσω. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια αυξάνονται σε δύο ημερησίως τα Παρασκευοσαββατοκύριακα. Τα εισιτήρια είναι από τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, τα δρομολόγια τηρούνται σχεδόν πλήρως και με ακρίβεια και η κράτηση για αυτοκίνητο γίνεται δωρεάν τηλεφωνικά στο πρακτορείο Κύμης (τηλ. 22220 22020). Περισσότερα για τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα http://www.sne.gr/.

Μέχρι το λιμάνι της Κύμης μπορεί κανείς να έρθει οδικώς είτε με το δικό του αυτοκίνητο είτε με ΚΤΕΛ από Αθήνα που λειτουργεί ως ανταπόκριση (ημέρες και ώρες δρομολογίων πλοίου) (τηλ. 210 831 7153).

Το λιμάνι της Σκύρου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και απέχει από τη Χώρα 10 χιλιόμετρα.


* * *

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ειδικά για το Συνέδριο φροντίζουμε να υπάρχει μισθωμένο πούλμαν το οποίο θα έλθει από Αθήνα και θα παραμείνει στο νησί για όλες τις ημέρες του Συνεδρίου.


Το πούλμαν θα αναχωρήσει από κεντρικό σημείο της Αθήνας την Παρασκευή 28/6/2013 το πρωί, θα περάσει από το σταθμό του τρένου στην Οινόη (για όσους έρχονται από Βόρεια Ελλάδα) και διαμέσου Χαλκίδας θα φτάσει στην παραλία της Κύμης και στη Σκύρο με το πλοίο των 14:00. Θα αναχωρήσει από Σκύρο τη Δευτέρα 1/7/2013 με το πλοίο των 08:00 και θα αποβιβάσει Οινόη και Αθήνα.


Το κόστος για το πούλμαν (όχι για το καράβι) είναι:

  • Αθήνα (ή Οινόη) - Σκύρος: 15 / άτομο
  • Σκύρος - Αθήνα (ή Οινόη): 15 / άτομο
  • Σκύρος (δύο ημέρες Συνεδρίου): 15 / άτομο 10 / άτομο
  • Αθήνα (ή Οινόη) - Σκύρος ΚΑΙ Σκύρος - Αθήνα (ή Οινόη): 25 / άτομο

Εάν ενδιαφέρεστε να έλθετε με αυτόν τον τρόπο, να το δηλώσετε στα σχόλιά σας στην αίτηση εγγραφής σας ή να μας στείλετε email για να κρατήσετε θέση. Η συμμετοχή σας στο πούλμαν είναι δυνατή όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

* * *


Αεροπορικά η Σκύρος συνδέεται με Αθήνα τρεις φορές την εβδομάδα (το καλοκαίρι) με αεροπλάνο της Aegean Airlines (τηλ. για κρατήσεις 801 11 20000).

Τα φετινά δρομολόγια ανακοινώθηκαν και είναι:

Από Αθήνα προς Σκύρο: Σάββατο στις 08:00, Κυριακή στις 13:00, Δευτέρα στις 13:00.

Από Σκύρο προς Αθήνα: Σάββατο στις 09:10, Κυριακή στις 14:10, Δευτέρα στις 14:10.


Με Θεσσαλονίκη συνδέεται επίσης τρεις φορές την εβδομάδα (το καλοκαίρι) με αεροπλάνο της Sky Express

Τα φετινά δρομολόγια ανακοινώθηκαν και είναι κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή (για τις ώρες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας).

Το πολιτικό αεροδρόμιο βρίσκεται μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Βόρειο τμήμα του νησιού στον κάμπο Τραχύ. Απέχει από τη Χώρα 17 χιλιόμετρα.