Θεατρική παράσταση

Από την ομάδα θεάτρου «Ζω» του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με το Ν.Π.ΠΕ.Α.Π. Δήμου Σκύρου:


«Άσε κάτω το βιβλίο!» του Δημήτρη ΑλεξίουΗ υπόθεση του έργου:


Ο πολυεκατομμυριούχος Ισίδωρος Ακριβός πεθαίνει άτεκνος αφήνοντας μία τεράστια κληρονομιά. Για ανεξήγητους λόγους η συλλογή των βιβλίων του γίνεται το μήλον της έριδος. Μία ψωνισμένη ηθοποιός σαπουνόπερας και ο κουφός δικηγόρος άνδρας της, ένας ταβερνιάρης με τη γυναίκα του, ένας πράκτορας «συνοδών πολυτελείας» και μία νεαρή αναρχοκομμουνίστρια θα δώσουν μάχες με Ινδούς μπάτλερ, Ρωσίδες μαγείρισσες, τρυφερά κολ-γκερλ και ανεκδιήγητους εργατοτεχνίτες για κάτι απ' το ράφι. Τι έγιναν τα βιβλία; Τι θα γίνει αν απελευθερώθηκαν λάθος βιβλία σε λάθος μέρη; Ποιο βιβλίο θα πάρει φέτος το Booker;


Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Φωτισμοί - Μουσική επιμέλεια - Επιμέλεια προγράμματος / αφίσας:
 Γιώργος Κρασαδάκης
 Βοηθός σκηνοθέτη:
 Ανέτα Λούμου
 Κατασκευή σκηνικών:
 Γιάννης Μπουρμάς, Μπάμπης Πετρογιάννης, Γιώργος Φολόκης, Γιώργος Καραμπίνης


Διανομή:

 Ασάντ Σταμάτης Ευγενικός
 Φίλιππος Καλαμπαλίκης Βασίλης Κουλόπουλος
 Δώρα Φωτεινή Λίτου
 Ρόζα Καλαμπαλίκη Άντζελα Παπαδάκου
 Αλέξανδρος Ψηλός Κώστας Βουδούρης
 Νατάλια Ρένα Σοφού
 Βαγγέλης Ακριβός Αποστόλης Βαρναβέλιας
 Μυρτώ Ασημακοπούλου Ανέτα Λούμου
 Υπάλληλος - Υδραυλικός Γιώργος Δερέμπεης
 Φανή Μπουραντά Έλενα Κουκουλάκη
 Πριτσινιώτης Στέλιος Δερέμπεης
 Λολό Ευγενία Εξιλζέ
 Τίφανυ Μαρία Τζιβένη
 Αστυνόμος Καρακασίδη Μαρίζα Κούβελου

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Αλεξίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Νομικές επιστήμες και είναι μαχόμενος δικηγόρος και συγγραφέας. Έχει γράψει τρία μυθιστορήματα («Πικρά κεράσια», «Αμαρτωλά θαύματα» και  «Αλάτι Κόκκινο» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα). Ζει με την οικογένειά του στη Σκύρο -όταν δεν εργάζεται στην Αθήνα- και είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Bookcrossing στη Σκύρο. Το «Άσε κάτω το βιβλίο» είναι το πρώτο του θεατρικό έργο και γράφτηκε με αφορμή το Συνέδριο της Σκύρου.