8ο ελληνικό συνέδριο Bookcrossing

 

 

Αυτή είναι η Ανεμόεσσα. Η βιβλιογοργονίτσα που το έσκασε από τα παραδοσιακά κεντήματα της Σκύρου και ρωτάει τους περαστικούς αν ζει το Bookcrossing στην Ελλάδα. Την υπέροχη μασκότ μας που φιλοτέχνησε η mafaldaQ θα τη δείτε παρέα με πολλά βιβλία και πολλούς bookcrossers να περιφέρεται στο νησί της Σκύρου για ένα κεφάτο τριήμερο.


Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω αλλά εδώ μπορούμε να σας υποσχεθούμε τα εξής: Θα είναι το πιο θαλασσινό και καλοκαιρινό Συνέδριο που είχατε φανταστεί ποτέ. Με υπέροχες θάλασσες, αλλά και βουνά και δάση, με καταπληκτικό και φθηνό φαγητό, με bookcrossers αλλά και συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με εκπλήξεις. Πολλές εκπλήξεις.


Το Συνέδριο θα κρατήσει από το απόγευμα της Παρασκευής 28Ιουνίου 2013 μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου 2013. Υπολογίστε ότι από το νησί θα φύγετε Δευτέρα 1 Ιουλίου πρωί – αν δε θέλετε να μείνετε κι άλλο, που θα θέλετε!


Η πρόσβαση στο νησί γίνεται είτε με το φέρρυ μπωτ «Αχιλλέας» -ιδιοκτησίας του Σκυριανού λαού- από το λιμάνι της Κύμης Ευβοίας, είτε αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη τρεις φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι.


Θα σας προτείνουμε μέρη για διαμονή αλλά μπορείτε και μόνοι σας να βρείτε πραγματικά οικονομικές λύσεις από τις πάρα πολλές που προσφέρει το νησί.


Σημείωση: Παρόλο που για κάποια πράγματα φροντίζουμε εμείς, σας συμβουλεύουμε εντόνως να φέρετε δικό σας μεταφορικό μέσο στο νησί (η κράτηση για το πλοίο γίνεται δωρεάν με ένα τηλεφώνημα στο πρακτορείο και χωρίς προκαταβολή). Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, χωρίς συχνή συγκοινωνία και προσφέρεται για κάποιες εκδρομές.


Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί: Βιβλία, μαγιό, αντηλιακό και το κέφι σας!